SannaLauslahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikastuminen

Kun ihminen ei kestä enää


Jälleen on virinnyt huvittava keskustelu sattuneesta syystä siitä, että erityisesti suomalaiset poliitikot eivät uskalla lausua mitään kielteistä, jos se liittyy Venäjään.

Superrikkailla pyyhkii hyvin- Oxfamin raportti sen kertoo

Kahdeksan miestä omistaa yhtä paljon kuin 3.6 miljardia ihmistä - uutinen säväytti. Tähänkö on tultu uusliberalismin voittokulussa viimeisten 30 - 40 vuoden aikana nobelisti,  oppi-isä  Milton Friedmannin viitoittamalla tiellä. "Julkinen sektori alas, yksityistäminen ja kaupan vapauttaminen." Kaikki hyötyvät -kuuluu slogan. Vai hyötyvätkö sittenkään?

Kansainvälisen kehitysorganisaation Oxfamin raportti julkistettiin sopivasti ennen Davosin vuosittaista maailman talousvaikuttajien huipputapaamista. Asiasta tulevat varmaankin keskustelemaan .

Toimeentulotuella ei rikastukaan

Viisikymppinen Jaana kertoo potkut saatuaan Ilta-Sanomissa seuraavaa:

" Jaana kertoo, että hän ei saa toimeentulotukea kahdesta syystä: hänellä on parempiosaisen elämän ajalta vielä muutama tonni säästöjä ja lisäksi hän omistaa perintönä saamansa kesämökin, jonka arvo on noin 50 000 euroa. "

Suomessa ei ole esteitä rikastumiselle - vaikka usein toisin väitetään

Erilaisessa sosiaalisessa mediassa ja muussa julkisessa kommentoinnissa on tullut voimakkaita kannanottoja rikastumisen esteistä. Onpa kirjoituksissa ja mielipiteenilmaisuissa tuotu painokkaasti esiin sellainenkin näkökulma, jonka mukaan rikastuminen on meillä estetty yhteiskunnallisin keinoin. Vahvoina rikastumisen esteinä on tuotu esiin muun muassa verotus, kateus, sosialidemokraatit, vihreät, kristinusko, ammattiyhdistysliike, hallitus, eduskunta ja oikeastaan kaikki ne asiat tai tahot, joissa voimakkaimmat kannanottajat näkevät tarkemmin määrittelemätöntä pahuutta.

Onko kansanedustaminen vain rikkaiden etuoikeus?

Onko todellakin totta, että pitää olla rikas päästäkseen edustamaan kansaa?

Olen paljon lukenut lehdistä kansanedustajaehdokkaista, jotka ovat ottaneet suuria summia rahaa lainaan pankista voidakseen kampanjoida eduskuntavaaleissa. Miksi edustustehtävän tulisi olla vain varakkaan etuoikeus? Tietävätkö varakkaat ihmiset oikeasti normaali kansan oloista yhtään mitään, vai tekevätkö he päätökset omiin etuihin kohdistettuna?

Ovatko eduskunnan varakkaat edustajat todella edustamassa kansaa vai itseään?

Oletko miettinyt, mistä rikkaat ovat saaneet rahansa?

Tässä yksi tapa ansaita miljardiomaisuus amerikkalaisittain. Tarinan opetus...jälleen kerran: Kun osaa hyödyntää lain porsaanreikiä, voi laittomillakin keinoilla ansaita miljardiomaisuuden joutumatta vankilaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä