SannaLauslahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentti Trump

USA:n presidentin valtaoikeudet.

Demokratiassa ei ole mahdollista estää kansalaisia valitsemasta ketä tahansa presidentilsi. Niinpä amerikkalaiset päättivät viime kerralla valita Presidentikseen Trumpin. Nyt näyttää siltä ettei Trump kuitenkaan sovi presidentiksi. Hallitsematon käytös, epävakaus ja nopeat harkitsemattomatr siirrot eivät ole muuttuneet presidentilliseksi käyttäytymiseksi, kuten monet, minä mukaanluettuna, pitkään  uskoimme.

Moni varoitti Trumpista etukäteen, mutta varoituksia ei uskottu ja nyt ollaan tilanteessa jossa maailmankirjat ovat Trumpin vuoksi sekaisin epäsuotuisalla tavalla.

Uskossa lujat - 5. artikla, NATOn huippukokous ja Helsinki Summit2018

Se turvatakuu

Tunnen pari suomalaista, joille NATO on kuuma linja suoraan Joulupukinpajaan.  Kun ”leluja” tarvitaan pukki tuo ”lelut”.  Sotalelut ja ym.

*

Muistan kuin eilispäivän, kun amerikan koulun käynyt Viron presidentti, mr. Ilves hiukan naureskeli Suomelle, ja oikein kädellä näytti, miten ”toisin” heillä on.  Nato tulee, että viuuhh vain!  Kun tarvis on.

*

Yhden valeuutisen loppu?

Useat kulttuurimarksilaiset valemedian edustajat ovat yli vuoden ajan uutisoineet Trumpin ja Venäjän suhteista ja siitä, että Venäjä vaikutti USA:n presidentinvaaleihin laittomilla tavoilla. Nyt sitten näille valeuutisille ollaan pistämässä stoppia, koska USA:n edustajainhuoneen tiedustelukomitean Venäjä-tutkimuksissa ei olla löydetty mitään todisteita, jotka tukisivat valemedioiden väitteitä.

Presidentti Trumpin ensimmäinen talousvuosi – miten meni ja minne mennään?

Presidentti Trumpin ensimmäinen talousvuosi – miten meni ja minne mennään?

Presidenttiehdokas Donald J. Trump uhosi vaalikampanjansa aikana menevänsä Washingtoniin ”kuivaamaan suon”. 

Nyt tämä ”Amerikan Jussi” on kuokkinut suota runsaan vuoden.  Jäljet näkyvät.  Valtio kassa alkaa olla pahasti ruvella.

*

Trump paha, koska teki kuten EU

EU:ssa kauhistellaan, kun Trump päätti terästulleista. Kauppasota, huutavat! Kamalaa!

EU itse nosti terästulleja kiinalaisille 2017 ja sitä ennen Kiinalle ja Venäjälle 2016 ja 2015. EU itse kävi kauppasotaa. EU iski Kiinan ja Venäjän teräsyhtiöille tuontitullin 2016.

Trumpin nakukuvat Putinilla olikin pila?

Putinilla on nakukuvia Trumpista, joilla Trumpia voi kiristää. Tämä väite on tullut vastaani useammasta lähteestä. Nyt sitten tähän asiaan tulee uusi näkökulma: kyse onkin pilasta, jonka demokraatit ottivat tosissaan. Näin ainakin väittää The Daily Mail ja samaa esittää myös FoxNews.

Mitä USA:n oikeisto ajattelee?

Lisäys klo 20.02: Katso kommentteja, kyse ei olekaan ehkä kovin ison joukon ajattelusta.

Donald Trump on Suomen mediassa usein ollut lähellä syytteen saamista, kuten vaikkapa Iltalehden uutinen vuoden takaa kertoo.

Mitä en ole Suomen mediassa havainnut, niin USA:n valtavirtaoikeisto (so. Trumpin kannattajat) vaikuttaa hautovan syytteitä Obaman hallintoa ja itse Obamaakin vastaan.

Korileikkiä massamurhaajilla

Jälleen oli eräs pipipää tällä kertaa Yhdysvaltain Texasisssa kunnostautunut, ja päättänyt viimeisimpien tietojen mukaan 26 ihmisen elon. Osan harmitukseksi valkoinen nuorimies ei ollutkaan keskittänyt tempaustaan vähemmistöihin vaan uhrit olivat pääsääntöisesti valkoisia. On sekin jännää, että lasketaan ruumiit ja laitetaan näiden värit tai muut erottavat tekijät ylös. Jonkinlainen ajan kuva tuo. Kun maahanmuuttajataustainen pipipää tappaa, niin koetetaan kaivaa terrorismikytkös, ja jos valkoinen kantaväestöläinen tappaa koitetaan kaivaa rasismikytkös.

Trump kysymys

Mikä on se oikea tapa miten presidentti Trumpin tulisi hoitaa virkaansa? Hänellä oli ja on selviä päämääriä, joita ei liiemmälti ole salattu. Miten hänen pitäisi edetä niiden toteuttamisessa?

Mikä Trumpin tavassa pännii? Sekö, että ei ole samaa mieltä?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä