SannaLauslahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainväliset pakotteet

Kansainvälisten pakotteiden puutteellisuudesta

Kansainvälinen yhteisö on ollut innokas pakotteiden käyttäjä jo pitkään. Pohjois-Koreaa on puristeltu pakotteilla, jotta se vähentää uhitteluaan naapuriaan ja länttä vastaan ja erityisesti lopettaisi ydinaseiden kehityksen. Samoista sekä taloudellisista ja poliittisista syistä on pakotteita asetettu mm Venäjälle, Iranille, Irakille, Libyalle, Venezuelalle, Kuuballe sun muille, lista on pitkä. Pakotteita on asetettu yleensä perustellusti, mutta hyvin yksipuolisesti.

Pakotteet kehitysmaiden johdolle

Olen runsaasti kehitysmaita kolunnut 45 vuoden aikana ja aina ihmettelen, miksi niissä maissa ei niiden oma hallinto tee mitään olojen parantamiseksi. Ainut kehitys on liikekumppaneiden vaurastuminen. Hienommat talot, isommat Mersut ja enemmän kulutusta. Sama korkeilla virkamiehillä. Molemmilla kasteilla yhä enemmän turvamiehiä ja -aitoja. Me länsimaissa koulutamme kehitysmaiden eliitin. Opiskelun jälkeen nämä muutenkin hyvinvoivat ihmiset jäävät tekemään rahaa ja luomaan suhteitaan lännessä. Tai he palaavat kotimaihinsa riistämään omaa maataan tiedoillaan ja suhteillaan.

Trumpia kritisoidaan mutta todelliset pahikset Niinistökin päästää vähemmällä.

Pohjois-Korea on diktaattorinsa johdolla käyttäytynyt tavalla, josta vertailukohtaa täytyy hakea toisen maailmansodan syttymisestä ja Hitlerin Saksan uhoamisesta ja varustautumisesta. Kukaan ei kai ole laskenut moneenko ”hätäkokoukseen” YK on kokoontunut Pohjois-Korean holtittoman käytöksen tähden monen vuoden aikana. YK on saanut aikaan outoja näennäisiä pakotteita, joilla ei ole juuri häiritty Pohjois-Korean ydinohjelmaa.

Ehdottomien hyvien arvojen puolesta kansainväliset pakotteet

Täysin perusteltu miksi kansainväliset pakotteet on asetettu Venäjän johtajille

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä