SannaLauslahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Huippu-urheilu

2000-luvun Elovena-tyttö, Awak Kuier

Pitkästä aikaa HS:n kuukausiliitteessä oli hieno juttu, jota on ilo levittää eteenpäin. Modernia 2000-luvun suomalaisuutta parhaimmillaan edustava naisten koripallon suurlupaus, 17-vuotias  Awak Kuier lyö jauhot suuhun monelle maahanmuuttovastustajalle lahjoillaan.

Matti Masa Nykänen

Matti antoin paljon urheilumaailmalle. Sen jälkeen hän antoi paljon keltaiselle lehdistölle ja kansalle puheen aiheita..

Matti oli aito suomalainen mies jolla oli alkoholiongelma, julkisuuden takia media ei juurikaan siitä välittänyt. Pääasia oli se että lööppejä syntyi. 

Mattia käytettiin hyväksi surutta. 

Riippuvuussairaus on hyvin vaikea aihe ja sitä on myös vaikea hoitaa, jollein ihmisellä,ole aitoa halua siitä toipua.

Kannabis passivoi eikä sovi urheiluun?

Otsikon kaltaisia väitteitä kuulee aina silloin tällöin. Lähinnä heiltä jotka aiheesta tiedä mitään eikä kannabiksesta ymmärrä yhtään mitään.

Toki kannabis myös passivoi, lähinnä se Suomessa liittyy lakiin joka kieltää käytön ja estää siten kannabista käyttävien ihmisten monet harrastukset. Tuo on kärjistys.

 

Todellisuudessa kannabiksen käyttäjät ovat myös monesti kovia liikkumaan, enkä tarkoita että he juoksevat poliisia pakoon.

Suomeksi kannabiksen käyttö ei estä urheilua, liikkumista eikä se heikennä kuntoa kuten yleisin Suomessa käytetty alkoholi.

Urheilulähetykset Ylellä

Yleisradio uutisoi viikko sitten ylpeänä, kuinka talvilajit palaavat "ennennäkemättömällä laajuudella" Ylen kanaville. Tämähän on tavallaan kaltaiseni innokkaan penkkiurheilijan kannalta hyvä asia: pääsen katselemaan monia kiinnostavia urheilulähetyksiä mukavasti kotisohvaltani tarvitsematta tilata maksullisia urheilupaketteja. Kolikon toinen puoli vaan on se, että me Yle-veron maksajat kyllä kustannamme lystin.

Jääkiekon kokaiinikohu herättää keskustelua

Tämäkään kohu ei minulle ainakaan tullut yllätyksenä. 

Ainakin se on nyt mediassa esillä. Toivotaan että herättää myös keskustelua ylipäänsä huumeista,huumepolitiikasta yms.

Ihmisiä ne huippu-urheilijatkin ovat. Minusta on aivan sama miten he haluavat päihtyä vapaa-ajallaan. 

Aina vedotaan lapsiin ja nuoriin vaikka juuri heitä ei nykyinen laki suojaa millään tavoin huumeilta.

Tossa linkki yhteen juttuun aiheesta.

https://yle.fi/urheilu/3-10428527

Huippu-urheiluyksikölle haetaan johtajaa

Johtajaa haetaan, hyvä niin.  Vähemmän laadukas, edullisempikin Olympiamatkanjohtaja kelpaisi.  Pienen maan huippu-urheilun edellytykset luodaan sijoittamalla nuorisoon eikä johtajiin, jotta kaikilla  olisi mahdollisuus osallistua urheilutoimintaan pätevien valmentajien johdolla perheen varallisuudesta riippumatta.

Mitä sitten tulee tänään  soteen, sosiaaliseen terveytemme huoltoon, pieni valtio voisi  muodostua hallinnollisesti yhdestä maakunnasta .  Tällöin olisimme kaikki samassa asemassa,   savolaiset ja ahvenanmaalaisetkin.

 

Kaupallistuminen pilasi urheilun seuraamisen

On käynyt selväksi, että kaikki suomalaiset jotka haluaisivat seurata tulevien olympialaisten eri lajeja, eivät pysty sitä tekemään. Julkisuudessa on mainittu jääkiekko, joka on siirretty TV5-kanavalle joka ei näy meidänkään taloudessa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että tuleeko Ruotsin televisio avuksi tässäkin, se on mahdollistanut maailmancupin hiihtokisojen seuraamisen koska mikään muu meillä näkyvä kanava ei niitä välitä.

Kun kannabis passivoi ja tylsyyttää

Kaarlo Simojoki kertoo Hesarin jutussa suurimmaksi haitaksi, että isoin kannabikseen liittyvä riski on sen tylsistyttävä vaikutus.

Sinänsä hauskaa huomata, että rupeaa pelottelukeinot loppumaan., sitä mukaa mitä useampi valtio kannabista laillistaa, niin virkistyskäyttöä kuin lääkekäyttöä.

Linkki juttuun tässä: ”10 neuvoa kannabiksen turvallisempaan käyttöön” – THL julkaisi ensi kertaa ohjeistuksen, sillä asenteet pössyttelyä kohtaan lievenevät Suomessa

Kasvaako huippu-urheilun sponsorit puussa?

Iltasanomat uutisoi tänään (http://www.iltasanomat.fi/lumilautailu/art-2000005046177.html) , että lumilautailija Enni Rukajärvi "teki viime vuonna kovan ratkaisun. Hän lopetti yhteistyönsä urheilua isosti sponsoroivan energiajuomajätti Red Bullin kanssa. Valinta oli maailman kärkeen kuuluvan laskijan oma. – Sanotaan näin, että en pidä makeista juomista, ruokavaliotaan terveellisempään ja eettisesti kestävämpään suuntaan vuosien varrella muuttanut Rukajärvi muotoilee."

 

Valtion urheiluavustuksen eivät mene urheilijoille

Yle Urheilu teki mielenkiintoisen selvityksen suomalaisen urheilun rahoituksesta. Valtiohan jakaa merkittäviä summia rahaa urheilun tukemiseen, mutta raha ei näy itse urheilijoilla. Lajiliittojen tuki on kasvanut 64 % vuodesta 2002, mutta se on vain aiheuttanut sen, että järjestöjäärien palkat ovat nousseet ja organisaatiot ovat lihoneet. Urheilujärjestöissä työskennelleiden keskipalkka oli noussut vuodesta 2005 39 000 €:sta 51 000 euroon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä