SannaLauslahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Eriarvoistumiskehitys

Eriarvoisuustyöryhmä on vain Sipilän tekemän politiikan valkopesua

On tuolla Sipilällä ainakin pokkaa, Ylelle hän on todennut seuraavaa: "Toivon, että myös seuraavalla hallituksella on strateginen hallitusohjelma, jossa yksi keskeisistä tavoitteista on eriarvoistumisen vähentäminen ja että se työ tapahtuisi näiden nuottien perusteella."

Hallituksen politiikan valkopesua - eriarvoisuustyöryhmä

Hallituksen päätökset ovat lisänneet eriarvoistumiskehitystä ja kiillottaakseen kuvaansa se perusti tammikuussa 2017 eriarvoistumistyöryhmän, jonka tehtävänä on hakea keinoja yhteiskunnallisen eriytymisen pysäyttämiseksi. Mielestäni varsin sekavassa toimeksiannossa on annettu merkittäviä rajauksia pohdittaville keinoille, asetuskirjeessä kerrotaan seuraavaa:

Saako terveysasema Pörriäiselle platinakortin?

Tulevatko kaikki olemaan samalla viivalla yksityisille toimijoille vai onko sotesetelin kupeeseen lisäpalveluista maksava asiakas etuoikeutettu? Tämä ajatus on monesti tullut mieleeni erityisesti sen jälkeen, kun erityissairaanhoidon kirurgiset operaatiot on ujutettu mukaan valinnanvapausmalliin.

Tekonivelleikkausten määrä tulee tulevaisuudessa lisääntymään merkittävästi

Robottivero ja vasektomia

Sen sijaan, että yhä enemmän tapellaan maailmanlaajuisesti keskenään, kannattaisi miettiä toimivia ratkaisuja ihmiskunnan yhä paheneviin ongelmiin (eriarvoisuus, väestöräjähdys, Afrikan ja Lähi-idän exodus, nälkä, kasvava viha, ilmastonmuutos jne).

Tässä mielestäni kaksi tärkeintä pelastuskeinoa:

Uusi Vantaa ei saa hukuttaa vanhaa

"Kaupungin liian nopean kasvun tavoittelu on jo vuosia vaarantanut vantaalaisten hyvän arjen. Huoli liian nopeasta kasvusta on otettava todesta. Kaupungin velkaantuminen on suuri uhka, mutta sitäkin suurempi uhka on kaupunkilaisten kokemus osattomuudesta. Heidän osansa on ollut vain odottaa, kun kaupunkistruktuurin rakentaminen sitoo kaikki resurssit. Nyt on asukkaiden vuoro." (Vantaan Keskustan kuntavaaliohjelmasta)  

Eriarvoistavaa leikkauspolitiikkaa

Puhutaan kovasti siitä miten hallituksen leikkauspolitiikka eriarvoistaa ihmisiä. Ketkä kaikki oikein eriarvoistuvat?

*PAM:in jäsenet

*AKT:n jäsenet

*sairaanhoitajat

*kätilöt

*maanviljelijät

*eläkeläiset

*opiskelijat

 

Mutta miten käy jos eriarvoistavat leikkaukset poistetaan?

*valtion menot eivät pienene

*valtio ei voi vähentää velanottoaan

*luottoluokitus laskee entisestään

*lainan korot kasvavat ja rahat menee siihen

Palkkahaitarin kaventaminen edistää yrittämistä

- Joustoa ja yritteliäisyyttä työelämään, nro 2


Tiedossa oleva palkkataso ohjaa ihmisten ammatinvalintaa. Esimerkiksi vielä 1700-luvulla Turun Akatemian luonnontieteiden professorit vaihtoivat halukkaasti teologiseen tiedekuntaan, jossa palkkaus oli parempi. 1800-luvulla oli tavallista, että opettajat lähtivät kirkkoherroiksi samasta syystä ja jopa P. E. Svinhufvud vaihtoi korkeimmasta oikeudesta kihlakunnantuomariksi ilmeisesti juuri paremman palkan vuoksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä